Hur man ändrar i sidor - snabbkurs

Icke-medlemmar

Dom som inte är medlemmar kan skapa nya sidor, men dom kan inte ändra i redan existerande sidor. Skapar man en ny sida som anonym så loggas dock ens ip adress och visas i sidans historieflik.

Medlemmar

Dom som är medlemmar på wikin kan både skapa och ändra i sidor. För att ändra i en sida, klicka på Redigera sidan i högerspalten (under rubriken Funktioner). Det öppnar en redigeringssida och en meny med olika val. Här kan man skriva in text till artikeln och spara det man har skrivit genom att klicka på save. Ångrar man sig och inte längre vill arbeta med sidan, så väljer man på cancel. Med preview kan man förhandsgranska dom ändringar man har gjort i sidan.

Wiki syntax

Även fast det är enkelt att skriva in och ändra vanliga texter, så finns det betydligt fler möjligheter för att skapa excellenta sidor. Gå till Documentation pages/Wiki Syntax (på engelska) för mer info.
Wiki syntaxen är dom teckenkoder som används för att förändra egenskaperna på texten, länka till andra sidor, skapa tabeller, och liknande.

Ta bort opassande material

Bara en moderator har privilegiet att ta bort sidor. Vill någon att en artikel ska tas bort så får dom säga det i sidans kommentarsfunktion eller på forumet. Om dom har bra argument (personangrepp, nonsensord, spam) så tar vi troligen bort sidan. Om en sida får många negativa röster eller kritiska kommentarer kan den också komma att tas bort.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License